EVIN Samarbetspartners!

Här presenterar vi de företag som EVIN samarbetar med för att genomföra skapandet av ett dokumentärt bildarkiv över Värmland.

VÄRMLANDS MUSEUM

PARTNER

VÄRMLANDS MUSEUM

Arkiverar EVINs bildmaterial.
Värmlands Museum är det värmländska samhällets minnesbank. Museet samlar in, vårdar och bevarar föremål och minnen
om människors kultur och miljö. Konstverk köps in och konstnärer och konstliv dokumenteras. Enskilda kan ta del av materialet via museets webbplats, databaser, arkiv, utställningar, vårt referensbibliotek och genom förfrågningar. De industrihistoriska samlingarna fick intressanta tillskott i samband med utställningen Made in Värmland. Läs mer här.

NWT

PARTNER

NWT

Vår mediapartner.
Nya Wermlands-Tidningen är en av Sveriges största landsortstidningar med en upplaga på 51 900 exemplar. NWT hette från början Wermlands Tidning då den kom ut för första gången den 4 januari 1837. Nya Wermlands-Tidningen spridningsområde sträcker sig även över Värmland, Dalsland och Västerdalarna.
Genom åren har NWT-redaktionen haft ett antal olika boplatser. Den första tiden trycktes tidningen i Tingvallska gården, men flyttade strax till Wadströmska. 1865 vid den stora branden fick man som nödlösning trycka i en stuga ute på Hammarö. En permanent lösning blev det då man strax flyttade till hörnet Kungsgatan-Östra Torggatan. Efter ännu en flytt 1890, kom tidningen 1951 till Herrgårdsgatan. I maj 1996 flyttades hela verksamheten över till det nya tidningshuset i kvarteret Härolden mittemot Karolinen. Läs mer här.

ORD & BILD

PARTNER

Ord & Bild

Vår expert på kommunikation.
Ord&Bild Reklambyrå i Karlstad. Allt sedan starten 1982 har vi enats kring samma tanke: Vi brinner för att skapa kommunikation som gör skillnad – tillsammans med våra kunder. Vi gör det för att vi vill se resultat, för kunden och för oss. Det blir vi alla lite lyckligare av.
För oss handlar allt om kommunikation. Att inte bara sända ut budskap utan att göra allt för att någon dessutom ska ta emot och reagera. Kommunikation, helt enkelt. Och kommunikationens innersta väsen är den samma i det lilla som i det stora.
Därför jobbar vi i alla tänkbara och otänkbara kanaler. Allt är kommunikation. Läs mer här.

SWEDWISE

PARTNER

SWEDWISE

Sköter om vår bilduppladdning.
Swedwise är ett oberoende IT-företag med kunder i många olika branscher med olika utmaningar. Men alla delar vår ambition: Att leverera bättre tjänster genom att öka säkerheten, tillförlitligheten och kontrollen över interna och externa processer. Det gör vi genom att alltid samarbeta tätt med våra kunder. Vi är övertygade om att det är ett arbetssätt som ger framgång. Våra handplockade experter kommer att leda er till den rätta lösningen, och de stannar vid er sida hela vägen eftersom vi kan uppnå mer tillsammans.
Med en unik blandning av expertis i utvecklingens framkant och skräddarsydda produkter och tjänster kan vi sänka kostnaderna, minimera riskerna och effektivisera processerna för att nå vårt mål: att utveckla er verksamhet. Läs mer här.

MAX STRÖM FÖRLAG

PARTNER

MAX STRÖM

Är med och skapar vårt prisbord.
Bokförlaget Max Ström ger ut stora fotografiska eller rikt illustrerade böcker av hög kvalitet. De lägger stor vikt vid innehåll och utformning liksom repro, tryck och bindning. Max Ström ger ur ett 20-tal titlar om året och är 15 anställda. Bokförlaget Max Ström startades 1994 av Marika Stolpe och Jeppe Wikström. Förlaget är beläget i ett litet gult tvåvåningshus på Skeppsholmen mitt i centrala Stockholm, alldeles intill Moderna Museet. Läs mer här.

BUILDPIX

PARTNER

BUILDPIX

Leverantör av bildarkivet.
Buildpix levererar FotoWare som är basen för EVINs bildarkiv, företaget har verksamhet i hela Sverige. Buildpix grundades 2002 och har haft en stabil utveckling sedan starten. De är inriktade på verksamheter som hanterar material för publicering av information och nyheter.
Buildpix mål är att vara en stark partner inom området DAM (Digital Asset Management) och att vara ledande när det gäller teknik, genomförande och kundens processer. Läs mer här.

NIKON

PARTNER

NIKON

Ger pris till Årets EVIN Bild.
Nikon är en världsledande Japansk kameratillverkare för amatörer och professionella fotografer. Nikon har följt med i övergången till digitalfoto och har nu skapat ett brett register med både “snapshot”-kameror såväl som systemkameror för avancerade amatörer och proffs.
Nikon är ett japanskt företag i Mitsubishisfären som specialiserar sig i optik och bild. Dess produkter inkluderar kameror, kikare, mikroskop och mätinstrument. Det grundades 1917 som Nihon (Nippon) Kōgaku Kōgyō företaget bytte 1988 namn till Nikon Corporation efter sina kameror. Nikon är en del av Mitsubishi och hade år 2002 omkring 14 000 anställda. Läs mer här

CITY TRYCK

PARTNER

CITY TRYCK

Hjälper oss med trycksaker.
CityTryck i Karlstad erbjuder helhetslösningar inom grafisk produktion, formgivning, original, tryck och bokbinderi – allt under samma tak. Det gör det enklare för dig som kund att ha hela produktionen samlad och framför allt är det ett effektivt arbetssätt som spar både tid och pengar. Vi brinner för smarta lösningar som gör nytta i din kommunikation.
Kunskap och engagemang är våra ledord. Vi älskar utmaningen i snabb och säker produktion, där leveranserna sitter på klockslaget och till den kvalité som du förväntar dig. Läs mer här