Frågor&Svar (FAQ)

EVIN Frågor & Svar!

Här hittar du förhoppningsvis svar på dina ovanliga frågor kring EVIN.

Anledningen till att vi har splittrat upp EVIN i olika månader och inte kör kvartalsvis är att vi vill få variation i bilderna. Säg att vi skulle dela upp året i tre perioder á fyra månader och köra en prisutdelning efter varje period. Vi skulle alltså få in alla vintermånaderna på en gång, har vi otur och det inte är någon snö det året så har vi inga riktiga “vinterbilder”. Nu fotar vi under fyra olika vintermånader under tre år vilket ger oss en stor chans att vi får bilder både med och utan snö. Får vi en regnig och “dålig” vår 2015 så får vi en ny chans våren 2016, det ger oss variation i fotograferandet samtidigt som vi skapar sug efter att fota i “töliga” månader som november.
Nu i den första etappen av EVIN är det månaderna oktober, december och februari (2015) som ingår i fototävlingen. Deadline för att skicka in bider till den första etappen är 15 mars 2015. Prisutdelningen sker på Värmlands Museum i april 2015.

Vi har skapat en informationssida och en tävlingssida. www.evin.nu är vår utåtriktade hemsida för information. Där läser man och skapar sig en bild av vad EVIN är och står för. Tävlingssidan www.varmland.evin.nu är där man registrerar sig och laddar upp bilder till fototävlingen. Här kan man också se de bilder som är med och tävlar i de olika klasserna i EVIN.

www.evin.nu är vår hemsida för information.

www.varmland.evin.nu är vår tävlingssida för registrering och uppladdning av bilder.

Här är några råd om hur man väljer rätt klass. Säg att du fotograferar en person som gör något.

* Är personen på sin arbetsplats eller är i sin yrkesroll så skicka in den i “Arbetsplatsen”.

* Håller personen på med någon typ av vardags syssla som inte har med fritid eller jobb att göra ( är i sitt hem, städar, handlar, hämtar barn på dagis, tvättar, kör bil) då skall den laddas upp i Vardagsliv.

* Tittar personen in i kameran kan den platsa i “Porträtt i miljö”.

* Är det en fritids syssla, hobby, föreningsliv, träning, idrott inblandat i bilden så skicka in den i “Fritid”

Bildarkivet är uppdelat efter fototävlingens klasser. Dels kan man se “Alla bilder i arkivet” sedan finns det underarkiv för Tätorten. Arbetsplatsen. Vardagsliv. Porträtt i miljö. Fritid. Natur.

Nej, det är fritt att delta, det finns inga avgifter i EVIN. Det finns inga avgifter varken för fototävlingen eller bildarkivet.

Alla bilder som deltar i EVINs fototävling doneras till Värmlands Museum. Du kan inte enbart delta i fototävlingen, grundsyftet med EVIN är att dokumentera Värmland för kommande generationer.

EVIN är en fototävling, där målsättningen är att dokumentera Värmland. Detta skall skapa ett nutidsdokument av bilder som sedan doneras till Värmlands Museum.